Sorry, jeg blir litt sinna når det kommer til dyreplageri altså. Og jeg mener så absolutt at det er dyreplageri når eieren ikke tar katten til behandling når den er sykt.

Da jeg var på vakt på Redd Dyra igår, ringte det en dame som var bekymret for en av nabokattene. Naboene har flere katter, men de får aldri komme inn, for de mener at “-En katt er skapt for å være ute, og klarer seg selv!”  Så naboen har jo sett på at denne ene katten har blitt syk, og da ringte hun oss.

Jeg dro til henne idag, og det var ikke vanskelig å få tak i katten. Hun bare ristet på en boks med tørrfor, så kom kattene springende. Det var en sliten, stakkarslig herremann jeg fikk med meg i buret hjem nå i kveld.

En nydelig, helt hvit pusegutt, men som han ser ut!

En del av nesen er bare…borte. Det er et stort åpent sår der.

Samme med øret. Det mangler en god del der også. Og slik som dette måtte den gå ute i kulden, uten å få noe hjelp eller behandling!

Jeg har fått time hos veterinæren imorgen tidlig klokken 8, og jeg håper dette er noe som kan behandles. Den har også en par store klumper på magen, og jeg krysser fingrene for at det ikke er noe alvorlig.

Til tross for dette, er han en utrolig kosete katt, han fikk ikke nok kos da han kom inn til oss. Så la han seg ned. Nå ligger han rett ut og sover. Tror nok det er mange år siden den har ligget inne i en varm og god seng, og fått slappet skikkelig av.

Og her blir han værende til han er frisk! Da håper jeg han får et nytt og GODT hjem. Et hjem hvor han blir tatt vare på, og hvor han får lov til å komme inn i varmen.

Jeg håper bare han er ID-merket, for da kommer eieren til å bli anmeldt for dyreplageri!!!

Psst: Jeg har ikke funnet noe navn til ham enda. Noen gode forslag??

OPPDATERING:

Han fikk navnet Leon.

Han fikk en natt inne i varmen og tryggheten, med masse kos og god mat.

Idag måtte han dessverre avlives fordi han var for syk.

Det var et langt og vanskelig navn, men det betydde at immunforsvaret hans hadde sviktet.

Veterinæren sa det var dyreplageri å la den gå ute slik, og ikke ta den til behandling.

Han døde, helt unødvendig, fordi eieren ikke tok vare på den.

Mer kan jeg ikke si om den saken, for da eksploderer jeg bare!!!

Leon slapp iallfall å dø en langsom og pinefull død ute alene.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende